Autómata

0
766

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Gabe Ibáñez după Hierro, Automata,  reprezintă ocazia perfecta de a-l vedea pe Antonio Banderas într-o producție spaniolă – sursa principală de roluri bune pentru actor.

Pasiunea regizorului pentru filmele science-fiction ale anilor '60 și '70 (The Andromeda Strain, The Omega Man, The Planet of the Apes) este evidentă într-un film care amintește de The Blade Runner (personajul lui Banderas este similar celui interpretat de Harrison Ford în filmul lui Ridley Scott) și Hardware (Dylan McDermott apare chiar într-un rol similar în ambele filme). Cu un asemenea set de referințe, nu ne putem aștepta la altceva decât la un decor post-apocaliptic, un om pe fugă și efecte speciale ieșite din comun.

În anul 2044, Pământul a fost redus la stadiul de deșert radioactiv cu o populație de doar 20 de milioane de locuitori. În aceste condiții, oamenii au inventat o serie de roboți care să-i ajute să reconstruiască planeta. Când unul dintre roboți este reprogramat, Vaucan (Banderas) este responsabil să descopere sursa problemei și să readucă ordinea.

În film apar și Melanie Griffith (Lolita), Birgitte Hjort Sørensen, Robert Foster (Mulholland Drive) și Javier Bardem (dând voce unuia dintre roboții old-fashioned ai regizorului Gabe Ibáñez). 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here