Attente al lupo sau cum sa parodiem femeile si barbatii din Biblie

0
830

Oare unde își făcea cumpărăturile Eva în Eden, pre și post conștiința nudității? Ce a făcut soția lui Noe când a rămas văduvă după probabil 800 de ani de căsnicie? Cât de realmente interesate erau nurorile lui Noe de dezastrul iminent ce aștepta omenirea? Maria Cassi ne răspunde la aceste dileme în Attente al lupo.

Maria Cassi este un fenomen performativ, o dezlănțuire de energie cumulată în ani și ani de experiențe pe scenă, iar Attente al lupo este un exposé savuros plin de insight al relaționării bărbați-femei de-a lungul vremurilor din perioada Bibliei, până în Florența prezentului, extinzându-se la tot mapamondul și nivelându-i pe toți cei îndrăgostiți. Parte comedie fizică, parte muzical, parte stand-up, one woman show-ul lui Cassi este personal și nu favorizează vreunul dintre genuri ci le prezintă cu toate tarele lor adorabile, însă numai în contextul relaționării unuia cu celălalt, tare ce își au originea în prima întalnire a primilor oameni din Grădina Raiului, căci până la urmă unde ar fi femeia fără bărbat și apoi, vai de bărbatul fără femeie.

Spectacolul se ține în italiană în principiu, însă Maria Cassi, intuind că auditoriul știe italiană doar “instinctiv”, a avut grijă să traducă în engleză elementele ce păreau mai dificil de înțeles. Totuși, aviz non-vorbitorilor de italiană și engleză, reprezentația e spectaculoasă, însă va trebui să învățați una dintre cele două limbi, dacă doriți să o vedeți. Și dacă vă gîndiți la subtitrări, să va luați gândul întrucât artista improvizează foarte mult.

În fine, Eva nu avea ce să cumpere în Grădina Raiului spre dezamăgirea ei și mai mult ca sigur era vina lui Adam, proaspăta văduvă a lui Noe și-a luat tălpășița, părăsindu-și copiii agasanți și a călătorit în jurul lumii, făcând tot ce n-a putut să facă în secolele de supunere conjugală, iar nurorile lui Noe încă își mai fac manichiura undeva…

Attente al Lupo de Maria Cassi a putut fi vizionat la Sala Arcub în perioada 7-8 noimbrie. Să sperăm că revine și că învăţăm cu toţii italiana pînă atunci.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here