Astra Film on Tour 2018 – Bucuresti

0
733
Unde: Cinema Muzeul Taranului

Cand: 09 Feb - 11 Feb 2018 Ora:18:00

Şase dintre cele mai bune documentare prezentate în 2017 la Astra Film Festival pot fi văzute şi în Bucureşti. Filmele vor fi proiectate între 9 şi 11 februarie 2018, la Cinema Muzeul Ţăranului. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Program şi detalii despre filme:

Vineri, 9 februarie

ora 18:00 -- The Challenge/ Confruntarea (regia Yuri Ancarani)

Un concurs de şoimi organizat în Qatar devine subiectul filmului The Challenge. Regizorul Yuri Ancarani prezintă astfel un episod mai puţin cunoscut al vieţii de şeic, devenită o lume în care tradiţia şi modernitatea alcătuiesc un contrast vizual năucitor.

The Challenge / AFF 2017

LYTE video

ora 20:00 -- Taste of Cement/ Gust de ciment (regia Ziad Kalthoum)

Prezentat şi în cadrul UrbanEye Film Festival, documentarul regizat de Ziad Kalthoum prezintă lupta pentru supravieţuire a sirienilor fugiţi din oraşele devastate de război după ce ajung pe şantierele din Beirut. Lăsând în urmă propriile oraşe, refugiaţii sirieni ajung să construiască noul Beirut.

Trailer | Taste of Cement | Ziad Kalthoum

LYTE video

 

Sâmbătă, 10 februarie

ora 18:00 – The Bad Kids/ Copii-problemă (regia Keith Fulton)

The Bad Kids este un documentar observaţional, care surprinde încercarea unei profesoare empatice de a-i ajuta pe elevii aflaţi în pericol de abandon şcolar. Timp de un an de zile, regizorul a urmărit evoluţia adolescenţilor şi relaţia lor cu profesorii liceului alternativ Black Rock, locul unde ajung aceşti elevi-problemă. La finalul documentarului, spectatorii vor afla cum se vor integra elevii în viaţa de adult, după anii de liceu.

The Bad Kids Official Trailer 1 (2016) - Documentary

LYTE video

ora 20:00 -- PhoeniXXX (regia Mihai Gavril Dragolea)

Documentarul lui Mihai Gavril Dragolea îţi permite accesul în culisele unei lumi în care ajung multe femei vulnerabile din mediile sărace – industria live chat-ul. Discreta Mona şi dezinvolta Georgiana, două angajate ale aceastei industrii, îşi povestesc experienţele şi îţi dezvăluie o prietenie atipică pentru o lume unde primează mai degrabă concurenţa decât solidaritatea.
Duminică, 11 februarie

ora 17:00 -- Convictions/Comisia de recrutare (regia Tatiana Chistova)

Ce se întâmplă cu tinerii pacifişti sau aparţinând comunităţii LGBT odată ajunşi în faţa unei comisii de recrutare pentru serviciul militar într-o Rusie conservatoare? Ne spun cei patru protagonişti ai documentarului Convinctions. Ei nimeresc în labirintul birocraţiei intolerante cu persoanele considerate diferite, având o personalitate incompatibilă cu idealurile unei Rusii din ce în ce mai militarizate.

Convictions / AFF 2017

LYTE video

ora 19:00 -- Communion/Prima Împărtăşanie (regia Anna Zamecka)

În Polonia catolică, prima împărtăşanie uneşte familia. Nu şi în povestea de viaţă a unei fete de 14 ani. Ea este nevoită să compenseze lipsa de maturitate a părinţilor având grijă de fratele ei autist, pe care îl pregăteşte pentru acest eveniment devenit un rit de trecere. Ea speră astfel să rezolve problemele de comunicare din familia disfuncţională, în care mama este nepăsătoare, iar tatăl neimplicat.

Communion / AFF 2017

LYTE video

Citeşte şi The Cinema Travellers – Vei privi altfel India

The Cinema Travellers – Vei privi altfel India

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here