Astra Film Festival 2013


Cand: 14 Oct - 20 Oct 2013
0
641

Astra Film Festival împlinește 20 de ani, iar cea de a XIII-a ediție are un program aniversar special, care rememorează cele mai apreciate producţii din ediţiile anterioare şi omagiază cineaştii care au fost alături de filmul documentar din România.

Ediția din acest an are cinci secțiuni competiționale: International, Central and Eastern Europe, Romania, Student și EcocinematogrAFF în care au intrat 50 din cele 1350 de documentare înscrise. Acestor secțiuni li se adaugă programul dedicat copiilor, Astra Junior, și o retrospectivă a celor mai bune documentare proiectate la AFF în ultimii 20 de ani.

Ca în fiecare an, festivalul aduce atât documentare românești în premieră mondială (8 martie al lui Alexandru Belc, City Tour regizat de Andrei-Nicolae Teodorescu sau Combinatul în regia Mariei Cătălina Andrieș sunt câteva dintre documentarele înscrise în secțiunea Romania), cât și documentare care au făcut turul festivalurilor europene de film. Printre numele recunoscute pe plan internațional care intră în competiție se numără: Wang Bing cu Three Sisters, Nicolas Philibert cu filmul La Maison de la Radio, Marc SchmidtMatthew's Law și David SievekingForget Me Not.

În categoria Romania, subiectele abordate includ teme de actualitate: Roma Connection (Mirel Bran), The internet is closing down (Alex Lungu),  Speranțe la vânzare (Cecilia Felmeri), Au Nom Du Maire (Anca Hirțe), perspectiva străinilor asupra României: Anul dragonului (Adina Popescu și Iulian Ghervas) și povești ale trecutului: Valea Plângerii ( Mihai Andrei Leaha, Iulia Hossu, Andrei Crisan).

Astra Film Festival se desfășoară la Sibiu, în perioada 14-20 octombrie

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here