Anouar Brahem Quartet- muzica nisipului fierbinte

0
990

Daca am asocia muzicii culori, Anouar Brahem Quartet ar avea culoarea nisipului. Ascultandu-i, simti mirosul de mare, in timp ce pasesti in nisip intr-o expeditie de cautare a iubirii. Acesta a fost aerul care a umplut Sala Radio sambata seara: world music cu ritmuri arabe si jazz european, plus multe alte influente unite intr-un aer mediteranean.

 

Prin oud-ul lui invaluitor, tunisianul Anouar Brahem a povestit in concert calatorii in Sahara sau pe malul unei mari. Acelasi sentiment ti-l transmite toata  discografia lui: ramai cu sentimentul ca ai calatorit in mai multe parti ale lumii, toate calde si insorite. Este intr-un fel chiar parcursul lui: Anouar Brahem s-a format ca artist in cadrul Conservatorului National din Tunisia, ca mai apoi sa fie indrumat de artistul Ali Sriti. Dupa o scurta perioada, Brahem a inceput sa concerteze in Statele Unite, apoi in Europa, cu artisti precum John Surman, Dave Holland, Francois Couturier si Jean-Louis Matinier, formandu-si astfel stilul unic in care imbina armonios ritmurile arabe cu influente africane si jazz european.

 

In cadrul concertului insa, Brahem a cantat impreuna cu Klaus Gesing (bas clarinet), Bjorn Meyer (chitara bas) si Khaled Yassine (percutie) piese de pe albumul The astounding eyes of Rita, dedicat poetului palestinian Mahmoud Darwish. Albumul pare sa te conduca prin toata gama de stari resimtite in iubire: tristete, nostalgie, cautare, euforie, visare si un usor erotism.  Un alt feeling care transpare din muzica lui este o anumita fascinatie pentru viata. Ramai cu un aer cald al visarii unor locuri superbe pe care nu le-ai vizitat inca, dar pe care le simti prin muzica lui.

 

Sambata seara artistii au ridicat sala in picioare. La cererea publicului, s-au intors de doua ori pe scena si ne-au incantat sufletele si cu alte piese. Asteptam cu nerabdare un proiect nou si o revenire pe scena romaneasca.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentA Good Day to Die Hard – trailer
Următorul articolDepeche Mode la Arena Nationala
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here