American Hustle


Premiera: 17 January 2014
0
754

American Hustle este un film regizat de către David O. Russell (Silver Linings Playbook, The Fighter) și scris tot de acesta în colaborare cu Eric Singer. Scenariul este bazat pe o poveste adevarată: operațiunea ABSCAM întreprinsă de FBI la sfârșitul aniilor ’70 și începutul aniilor ’80.

Un escroc financiar notoriu, Irving Rosenfeld (Christian Bale) și amanta sa Sydney Prosser (Amy Adams) sunt obligați să colaboreze cu Richie DiMaso (Bradley Cooper), un agent federal cu un comportament dezechilibrat. Scopul lor principal este de  a demasca  sau de a prinde alți infractori, mafioți și politicieni din New Jersey, iar în centrul poveștii se află Carmine Polito (Jeremy Renner), primarul orășelului Camden. 

În film, joacă și Jennifer Lawrence (Silver Linings Palybook, The Hunger Games) în rolul soției personajului lui Christian Bale, a cărei fire imprevizibilă amenință cu năruirea tuturor planurilor.  

American Hustle a castigat trei Globuri de Aur (cel mai bun film de comedie/musical, cea mai buna actrita in rol principal – Amy Adams si cea mai buna actrita in rol secundar – Jennifer Lawrence) si a fost nominalizat la nu mai putin de 10 categorii la Oscar, pintre care: Best Picture, Best DirectorDavid O. Russell, Leading ActorChristian Bale, Leading ActressAmy Adams, Supporting ActorBradley Cooper, Supporting ActressJennifer Lawrence  sau Original Scrennplay

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here