All Is Lost


Premiera: 28 February 2014
0
737

All Is Lost,al doilea film al regizorului J.C. Chandor (Margin Call) este, practic, un one-man show. La 76 de ani, Robert Redford joacă rolul unui om fără nume, fără trecut și, cel mai probabil, fără viitor.

Scenariuil nu sună neapărat original: un om pe o barcă, pierdut în  mijlocul oceanului, alimente limitate și șanse infime de a fi salvat. Doar în februarie, Ang Lee câștiga Oscarul pentru cel mai bun regizor cu filmul Life Of Pi. Iar povestea adolescentului care a străbătut Oceanul Pacific în compania unui tigru nu este singura de acest fel nominalizată la premiile Academiei în 2013.  Kon Tiki (nominalizat pentru cel mai bun film străin) urmărește o călătorie la fel de periculoasă, în mijlocul aceluiași Ocean Pacific, pe o plută. 

Ce aduce diferit filmul lui Chador este minimalismul poveștii. Cu un scenariu de doar 30 de pagini, fără dialog, fără flashbacks, regrete, povești de la țărm. Doar lupta lui Redford pentru supraviețuire.

Filmul a avut premiera la Cannes și a fost primit de critici cu exclamații precum: Chandor delivers pure cinema sau This is Ultimate Redford. Noi il vedem la cinema din 28 februarie 2014.

Pentru rolul din acest film Robert Redford a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor. All Is Lost a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră și o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună editare sonoră.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here