Aglaja / De ce fierbe copilul in mamaliga?

0
969

La începutul anilor ‘80, o familie română de circari fuge de regimul comunist cu speranța unei vieți mai bune în vest. Pentru a se impune în breaslă, improvizează un număr exotic: mama stătea atârnată de păr de cupola circului.

Filmul Krisztinei Deák Aglaja (cu titlul în română De ce fierbe copilul în mămăligă?) spune povestea unei legături extraordinare dintre o mamă și fiica ei, care, deși în permanență îngrijorată că mama sa ar putea să moară în timpul numărului de circ pe care îl executa, urmează tradiția familiei și devine Femeia cu părul de oţel.

Aglaja este ecranizarea romanului omonim scris de Aglaja Veteranyi. Filmul, prezent la București și în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar, îi are în distribuție, printre alții, pe Iván Kamarás, pe care probabil vi-l aduceți aminte din filmul lui Guillermo del Toro, Hellboy II: The Golden Army, unde a jucat rolul agentului Steel, și pe Zsolt Bogdán pe care l-am putut vedea în spectacolul Gianni Schicchi, prezent în cadrul ediției din acest an a Festivalului Național de Teatru.  

Galerie video

SHARE
Articolul precedentNicu Alifantis – Decembre (versuri Bacovia)
Următorul articolSuvenir de iarnă – expoziție cu vânzare
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here