ABSOLUT! după Ivan Turbincă de Ion Creangă

Unde: după Ion Creangă
Cand: 13 Oct - 14 Oct 2014
Ora:19:00
0
1043

Absolut este un one-man-show cu Marcel Iureș, în regia lui Alexandru Dabija. După rolurile de la Teatrul Act din Creatorul de teatru, Ultima bandă a lui Krapp, Capra sau cine e Sylvia? și Acasă la tata, Marcel Iureș joaca intr-o adaptare a povestii lui Ion Creanga, Ivan Turbinca

Eroul crede că știe totul despre univers și că a avut parte de mari confruntări cu personaje legendare. Povestea ironizează aspecte fundamentale ale condiției umane, prin evocarea a numeroase personaje simbolice. Astfel încât, de-a lungul poveștii, eroul se transpune în pielea lui Dumnezeu, a Sfântului Petru, a Morții sau a lui Scaraoțchi.

Spectacolul a primit “Premiul pentru cel mai bun spectacol al unei companii independente” la FESTIVALUL COMEDIEI ROMÂNEŞTI – festCO, ediţia a X-a, 2012.

Regizorul Alexandru Dabija spune despre spectacol: Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare.

Prețurile biletelor sunt de 60 lei (integral) și 40 lei (redus pentru elevi, studenți și pensionari). În acest spectacol se fumează.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here