Absentul (Fasandræberne)


Premiera: 04 September 2015

Cand: 04 Sep 2015
0
713

Va amintiţi filmele în care şcolile cu prestigiu, unde învaţă copiii eminenţi ai high class-ului, care devin locuri pline de secrete, intimidări şi (uneori) crime?

Pelicula Fasandræberne (Absentul) porneşte de la acest subiect bine speculat mai ales în producţiile americane despre frăţiile devenite o junglă pentru bobocii din campus, doar că avem parte de varianta scandinavă a scenariului clasic, aşadar ne putem aştepta la descoperiri întunecate, jocuri psihologice pline de capcane şi o atmosferă stranie precum o noapte în ţinuturile nordice.

Filmul pare inspirat din reţetele noului val de romane poliţiste din partea rece a continentului. Pleacă de la investigaţia unei crime ale cărei victime sunt nişte gemeni şi ajunge la o imagine de ansamblu legată de viciile şi deviaţiile întâlnite în anumite pături sociale. Nici nu te puteai aştepta la altceva din partea celui aflat în spatele filmului Camera groazei, regizorul Mikkel Noorgard, care, în această nouă producţie apelează la interpretarea actorilor Pilou Asbaek (Lucy, The Borgias), David Dencik(Serena, Mission 1325), Nikolaj Lie Kaasşi Fares Fares (pe ultimii doi îi ştiţi şi din Camera grozei).

În România, premiera filmului va avea loc pe data de 4 septembrie 2015.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here