A Thousand Times Good Night

0
673

Rebecca (Juliette Binoche), una dintre cele mai bune fotografe de război, trebuie să aleagă între viaţa riscantă şi familia care îi cere să petreacă mai mult timp acasă decât în bătaia gloanţelor. Conflictele din spaţiul conjugal, menite să încline balanţa deciziilor, sunt prezentate în filmul A Thousand Times Good Night, regizat de Erik Poppe.

Obsesia Rebeccăi pentru dramele oamenilor aflaţi în zone de război o poartă spre lumea femeilor-kamikaze din Kabul. În timpul realizării unui fotoreportaj este rănită şi trimisă în ţara natală pentru a se recupera. Speriaţi, Marcus, soţul acesteia (Nikolaj Coster-Waldau) şi Steph (Lauryn Canny), fiica ei, îi cer să renunţe la pasiunea pentru fotoreportajele din regiunile fierbinţi. Câtă vreme stă acasă, Rebecca se apropie de fiica ei, din ce în ce mai curioasă în legătură cu activităţile caritabile ale mamei. Cele două plănuiesc o calatorie în Africa, dorind să vadă o tabără de refugiaţi din Kenya. Când familia este atacată de un grup de rebeli, pericolul retrezeşte fotograful de război din Rebecca, hotărâtă să capteze toate întâmplările, riscându-şi, din nou, viaţa.

La baza filmului stă experienţa personală a regizorului Erik Poppe, la rândul lui un important fotojurnalist, care s-a aflat în mijlocul conflictelor din Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est şi America Latină. A Thousand Times Good Night a câştigat Premiul Special al Juriului la Festivalul International de Film de la Montreal, în 2013.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here