A Most Wanted Man

0
653

Când un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, ajunge în comunitatea islamică din Hamburg după ce pare a fi o perioadă de detenţie şi tortură, declarându-se moştenitor a averii tatălui său, agenţiile de securitate din Germania şi Statele Unite încep să îl monitorizeze. Pe măsură ce timpul trece şi miza devine din ce în ce mai mare, începe o cursă contra timp pentru a stabili adevărata identitate a acestui bărbat – victimă oprimată a regimului sau terorist într-o misiune de devastare?

Continuând tema ultra cunoscută a luptei împotriva terorismului cu savoare islamică, A Most Wanted Man, ecranizare a romanului cu acelaşi nume a lui  John le Carré, oferă o perspectivă relativ nouă, povestea fiind inspirată din cazul real al lui Murat Kurnaz, cetăţean german de naţionalitate turcă arestat în Pakistan în 2001, ce ulterior a fost reţinut şi torturat în două centre militare de detenţie americane, înainte de a fi eliberat în 2006.

Filmul regizat de Anton Corbjin (The American) are o distribuţie cu multe nume sonore printre care Rachel McAdams, Robin Wright (House of Cards), Philip Seymour Hoffman și Willem Dafoe şi va avea premieră în iarna acestui an.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here