A Hijacking


Premiera: 26 July 2013
0
652

A Hijacking („O deturnare”) sau Kapringen, în titlul original, spune povestea unui echipaj danez care este luat ostatic pe vasul de mărfuri MV Rozen de către pirații somalezi, în apele Oceanului Indian.

Filmul este inspirat din fapte reale, după povestea celor două ambarcațiuni comerciale daneze Danish White și CEC Future, atacate de pirați în 2007 și 2008. Companiile de livrări cărora aparțineau au negociat direct cu pirații eliberarea navelor și a echipajelor.

Protagonistul, Mikkel (Pilou Asbæk), bucătarul vasului, încearcă să își sune soția și să îi spună că va ajunge cu două zile mai târziu acasă, când se trezește cu un kalașnikov la tâmplă, îndreptat de către un somalez care îi cere să transmită proprietarului navei că fără 15 milioane de dolari, nava nu se mai întoarce acasă.

Directorul general al companiei de livrări, Peter (Søren Malling), deși este conștient de consecințele grave ale unei întârzieri a recompensei, încearcă să negocieze cu pirații pe durata a ceea ce se transformă din zile în săptămâni și din săptămâni în luni întregi.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here