6 filme din competitia Festivalului Filmului Francez, editia 2018

0
1257
Unde: Cinema Elvire Popesco

Cand: 24 Apr - 02 May 2018

În fiecare an, la Festivalul Filmului Francez poţi vedea peliculele noii generaţii de regizori din spaţiul francofon. Acestea sunt proiectate în cadrul secţiunii competiţionale dedicate regizorilor aflaţi la primul sau la al doilea film. Câştigătorul îşi va vedea filmul distribuit în cinematografele din ţările francofone. Ediţia de anul acesta a festivalului va avea loc între 24 aprilie şi 2 mai (în Bucureşti), la Cinema Elvire Popesco.

Secţiunea competiţională din 2018 include 6 filme ce aparţin mai multor genuri. Filmele selectate au în comun personajele îndrăzneţe şi abordarea nonconformistă şi poetică a unor teme grele. Unul dintre aceste filme -- Le semeur --  te duce în perioada lui Napoleon, când femeile dintr-un sat din Alpi, rămase fără bărbaţi în timpul războiului, decid să facă un jurământ: dacă va veni un bărbat, acesta va deveni soţul tuturor. În centrul evenimentelor se află Violette, o tânără ajunsă la vârsta măritişului. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizoarei Marine Francen.

The Sower / Le Semeur (2017) - Trailer (French)

LYTE video

Povestea unui tânăr ajuns într-un centru de recuperare după un accident este prezentată printr-un amestec între dramă şi umor în Petients/Pacienţii. Vei descoperi un film care vorbeşte mai degrabă de renaşterea cu ajutorul prieteniei.

Step by Step / Patients (2017) - Trailer (English Subs)

LYTE video

Fotbalul feminin este la putere în filmul Comme des garçons. Regizorul Julien Hallard îţi arată până unde poate duce ideea unui jurnalist şarmant de a organiza un meci de fotbal feminin pentru a-l surprinde pe şeful său, cu ocazia petrecerii anuale a ziarului. În ajutor îi vine cea pe care o considera o rivală, care este şi secretara şefului.

Dacă preferi filmele care îţi prezintă realitatea unei ţări dintr-un alt spaţiu cultural prin ochii mai multor personaje, poţi alege En attendant les hirondelles / În aşteptarea rândunelelor, proiectat şi la Cannes 2017, în secţiunea competiţională Un Certain Regard. Karim Moussaoui spune povestea a trei personaje din Algeria zilelor noastre: Mourad, un agent imobiliar de succes, care se simte nefericit, Aïcha, o tânără care trebuie să aleagă între plăcere şi datorie, reprezentate de doi bărbaţi diferiţi, şi Dahman, de profesie neurolog, care este ajuns din urmă de propriul trecut chiar înainte de a se căsători.

EN ATTENDANT LES HIRONDELLES Bande Annonce (2017)

LYTE video

Reîntoarcerea acasă devine subiectul filmului Pour le reconfort/Confort şi consolare. Personajele centrale -- Pascal şi Pauline -- se întorc pe domeniul lăsat moştenire de părinţii lor, constatând că nu pot plăti taxele pentru ele. Îşi reîntâlnesc şi prietenii din copilărie, mult mai ataşaţi decât ei de pământurile natale. Unul dintre aceştia le oferă un preţ bun pentru terenuri deoarece vrea să îşi extindă reţeaua de cămine pentru bătrâni.

POUR LE RECONFORT Bande Annonce (2017) Laure Calamy

LYTE video

Admiratorii lui Gael Garcia Bernal îl pot revedea în filmul Si tu voyais son coeur/Dacă i-ai vedea inima, despre rolul vindecător al iubirii. Alături de el joacă Marine Vacth, apreciată datorită rolurilor din L’amant double şi Jeune et jolie. Filmul prezintă întâlnirea dintre Francine şi Daniel, un bărbat copleşit de vinovăţie după moartea accidentală a prietenului său. Durerea îl va aduce pe Daniel în hotelul Métropole, devenit un refugiu pentru cei marginali şi pentru sufletele pierdute. Până să apară Francine, Daniel se adânceşte din ce în ce mai mult în tristeţea însoţită de acţiuni autodistructive. Filmul are la baza cartea lui Guillermo Rosales.

SI TU VOYAIS SON COEUR Bande Annonce ✩ Gael Garcia Bernal, Marine Vacth (2018)

LYTE video

Mai multe informaţii despre bilete şi program găsiţi aici.

Citeşte şi Din dragoste pentru Paris – 10 filme cu şi în Paris

Din dragoste pentru Paris -- 10 filme cu si in Paris

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here