5 seriale noi de vazut

0
1471

Toamna aduce după sine, pe lângă inevitabilele regrete ale distracțiilor avute dar, mai ales, neavute pe timul verii, și o listă lungă de noi seriale lansate de cele mai mari companii de producție și televiziune menite să ne încălzescă în lungile luni de iarnă.

Însă, ca orice moment mult așteptat, are și dezavantajele sale, noua „recoltă” fiind atât de bogată încât, de cele mai multe ori, nu știm ce să alegem. Dacă încă ai dubii în privința serialelor pe care le vei include pe lista ta de vizionări săptămânale, iată 5 opțiuni ce merită avute în vedere:

 

Dracula – NBC, premieră: 25 octombrie 2013

Dracula (NBC)

 

Filmat în locații din Budapesta, Dracula te transportă în lumea londoneză a sfârșitului de secol al XIX-lea … sau cel puțin într-o versiune steampunk a acesteia. Aici Dracula (jucat de Jonathan Rhys Meyers) pozează drept un om de afaceri american pentru a se apropia de puternicul Ordin al Dragonului, ce în urmă cu secole i-a ucis soția și l-a transformat în vampir. Ca stil și fir narativ noul serial împrumută multe elemente din filmul Bram Stoker’s Dracula, realizat de Francis Ford Coppola în 1992, inclusiv povestea de dragoste interzisă dintre Dracula și Mina (Jessica de Gouw).

Deși vampirul este o prezență aproape cotidiană pe micile noastre ecrane, Dracula, noul serial de la NBC, este, totuși, o abordare nouă prin stilul impecabil, cinematografie și întoarcerea la originile celui mai cunoscut vampir din lume. Chiar dacă supranaturalul nu este exact ceva ce te interesează, Dracula te va surprinde printr-o poveste antrenantă și o producție cum rar ai ocazia să vezi într-un serial, bugetul per episod ridicându-se la aproape 2 milioane de dolari.

 

The Blacklist – NBC, premieră: 23 septembrie 2013

The Blacklist

 

Dacă thrillerele psihologice și serialele polițiste sunt pe placul tău, atunci The Blacklist este noul serial pentru tine. Având la bază o idee cunoscută și prezentată în multe alte producții până acum, serialul ni-l prezintă pe Raymond “Red” Reddington (James Spader), unul dintre cei mai  căutați criminali din lume, ce se predă FBI-ului și le oferă acestora o listă cu cei mai temuți teroriști din lume, colaborarea sa în prinderea acestora fiind condiționată de prezența agentului debutant, Elizabeth Keen (Megan Boone).

The Blacklist poate părea, la prima vedere, o poveste tipică genului unde concluziile pot fi trase înainte de a afla finalul, însă construcția episoadelor, twist-urile și jocul magistral al lui Spader, transformă acest serial într-o aventură cu suspans în care concepțiile noastre despre eroism, remușcare și adevăr sunt testate la fiecare pas.

 

Sleepy Hollow – FOX, premieră: 16 septembrie 2013

Sleepy Hollow

 

Adaptare modernă după povestea lui Washington Irving, Sleepy Hollow ni-l aduce pe Ichabod Crane (jucat aici de Tom Mison) în variantă revoluționară. Mort în urma unei confruntări cu un călăreț misterios, Ichabod este readus la viață odată cu călărețul aflat acum în căutarea capului, cei doi fiind dezlănțuiți asupra micului oraș american Sleepy Hollow din secolul al XXI-lea. În lupta sa, eroul nostru este ajutat de Abbie Mills (Nicole Beharie), detectiv pragmatic, ce se vede forțată să accepte realitatea unui călăreț fără cap, a unui bărbat ce nu a aflat încă de abolirea sclaviei, precum și să se pregătească de apocalipsa iminentă ce paște umanitatea.

Creat în jurul unei mitologii inspirate din Apocalipsa lui Ioan și făcând apel la povestea fondatorilor Statelor Unite ale Americii, Sleepy Hollow se încadrează lejer în genul de supernatural procedural făcut atât de popular de Supernatural. În ciuda premisei excentrice și, până la un punct, infantile, serialul are o atmosferă și o tensiune bine construite precum și o dinamică puternică între cei doi protagoniști, reușind să îmbine momentele horror cu scene comice, fără să cadă în capcana de a se lua peste picior.

 

The Crazy Ones – CBS, premieră: 26 septembrie 2013

The Crazy Ones

 

The Crazy Ones este unul dintre cele mai așteptate seriale de comedie ale noului sezon, din simplul motiv că acesta reprezintă întoarcearea la televiziune într-un rol principal a lui Robin Williams.

Construit ca variantă comică a seriei Mad Men, The Crazy Ones este povestea lui Simon Roberts (Robin Williams) și a fiicei sale, Sydney (Sarah Michelle Gellar), în încercarea lor de a conduce împreună o agenție de publicitate. Aventura și conflictele sunt la ordinea zilei mai ales că Simon și Sydney au personalități complet distincte, el un visător încă prins în adolescență, ea o persoană responsabilă și matură ce este forțată să accepte tacticile neconvenționale ale tatălui care, culmea, se dovedesc corecte. O întreagă suită de personaje secundare, printre care cel mai important este Zach (James Wolk), complice și fan declarat al lui Simon, completează tabolul de personalități excentrice.

În parte satiră a lumii publicitare și în parte poveste de familie, The Crazy Ones este, dacă nimic mai mult, o ocazie săptămânală de a te afla pe orbita unuia dintre cei mai importanți comici contemporani.

 

Black Sails – Starz, premieră: ianuarie 2014

Black Sails

 

Acțiunea are loc în anii 1700, cunoscuți ca epoca de aur a pirateriei din insulele Caraibe. Una dintre aceste insule, New Providence, este împânzită de cei mai temuți pirați ai vremii, printre care și Captain Flint, jucat de Toby Stephens.  Povestea urmărește evoluția acestui pirat devenit legendă de la regele indisputabil al insulei la omul ce trebuie să se lupte pentru propria supraviețuire odată cu întoarcerea flotelor armate britanice în zonă. Alianța cvasi-romantică cu Eleanor Guthrie (Hannah New), fiica contrabandistului local, în căutarea comorii ce îi va salva, ridică noi obstacole pentru Flint, cel mai important fiind rivalitatea cu noul marinar de pe vasul său, John Silver (Luke Arnold) … o relație ce ii va marca definitiv pe amândoi.

Construit ca prequel la cunoscuta poveste a lui Robert Louis Stevenson, Treasure Island, Black Sails este încercarea companiei de producție Starz de a înlocui serialul fenomen Spartacus, ce i-a adus în stadiul de a rivaliza cu mai cunoscutele Showtime și HBO. Cu o combinație de actori consacrați și debutanți, un stil cinematografic ce amintește prin violență și accentul pe erotism de serialul cu gladiatori, precum și noua locație exotică, Straz mizează pe teoriile de la Hollywood cum că după vampiri și vârcolaci, pirații sunt the next big thing ce va domina și obseda audiențele în anii ce vor urma.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here