5 jocuri video de incercat

0
2796

În curând, să nu fi jucat măcar un joc video va echivala cu a nu fi ştiut ce e şahul acum 50 de ani. Și nu e valabil doar pentru bărbați. Pentru că, de câțiva ani, unele jocuri video sunt gândite în mod special pentru femei. Femei care testează, cumpără și joacă cot la cot cu genul masculin, de la jocuri mici, încercate într-o pauză, până la jocuri elaborate, masive sau serii, parcurse cu împătimire, mai mult decât serialele de film de care ești dependent sau cărțile autorului preferat.

Dacă nu vrei să accesezi locuri comune ale jocului video precum The Sims, Tamagotchi sau Talking Tom și dacă nu vrei să alienezi celălalt gen, iată o listă de jocuri cu care poți petrece câteva (zeci de) ore şi n-o să-ţi pară rău:

 

L.A. Noire (2011)

 

 

Acţiune-aventură, Los Angeles-ul anilor 1947, morfină, moravuri uşoare, crime şi un simulator de interogatorii destul de bine pus la punct. Bonus, poţi da frâu liber celui mai prost stil de condus posibil. Merită pentru atmosfera atent construită, caracterizarea personajelor şi lipsa finalurilor fericite în contrast cu căutarea visului american în plina ascensiune a Hollywood-ului postbelic.

 

Syberia (2002)

 

 

Aventură, mici elemente fantastice, cu locuri ficţionale plasate în Europa Centrală şi de Est contemporană. Personajul principal, avocată din SUA, ia parte la o călătorie iniţiatică, alunecând, din realismul unei călătorii de afaceri în vederea semnării unor contracte, până la roboţi şi o insulă mistică unde ar trăi mamuţi domesticiţi din timpul Paleoliticului superior. Merită pentru peisajele şi grafica de calitate în general, dezvoltarea personajului principal şi mesajul emoţional al poveştii. Dacă îl parcurgi acum, vei fi în temă pentru Syberia III, care va apărea cel mai probabil anul acesta sau următorul.

 

Orcs Must Die (2011)

 

 

Strategie și tower defence… Titlul este sugestiv pentru toată acţiunea jocului, fără prea multe explicaţii. Umorul livrat de grafica hazlie şi auto-ironie, alături de eroul principal inteligent ca un copil care bagă cuburi în cerculeţe îl recomandă pentru o sesiune de relaxare fructuoasă. Asta pe lângă lecţia introductivă în tot sub-genul de tower defence şi, implict, genul de strategie în timp real. A se consuma de preferinţă la pachet cu Orcs Must Die 2, pentru aceleaşi considerente.

 

Unmechanical (2012)

 

 

Puzzle. Hipster până la capăt. Studio obscur, joc indie, idee nonconformistă. Fantezia steampunk este nucleul unui univers întunecat, rece și sinistru prin muzica minimalistă și lipsa personajelor. Jocul însă nu e de groază, nici îngrozitor. Dimpotrivă, curba de dificultate potrivită și tratarea temelor precum invazia sinteticului în natură, singurătatea și claustrofobia îl recomandă pentru o experiență neobișnuită. Recomandăm să vizionezi clipuri cu pui de pisică după fiecare sesiune de joc.

 

Mystery Case Files Ravenhearst (2006)

 

 

Puzzle, obiecte ascunse… De fapt, oricare joc din seria MCF, căci sunt vreo 10 până acum, are aceeași idee principală: o poză a unui colț de mobilă, cort, grădină etc. încărcată cu obiecte care, la prima vedere, au sens în peisaj. Crescând atenția, crește și realizarea că scena e un potpuriu de lucruri care nu-și au locul, dintre care trebuie să alegi o anumită suită. Jocul e bun pentru exersarea atenției și pentru îmbogățirea vocabularului de limbă engleză. Câți știați înainte cum se spune la foarfece de grădină?

Lista de mai sus este o încercare a prezentării unor exponenți a diferitelor categorii de jocuri accesibile și interesante tuturor (peste 17 ani în cazul L.A. Noire). Dacă nu ţi se pare ceva de capul lor, mergi mai departe cu încredere pentru că undeva, acolo, există o poveste care să te încânte, chiar dacă pentru câteva clipe, la fel de mult ca o carte frumoasă ori un spectacol de teatru memorabil.
 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here