5 comedii romantice pe care nu le-ai vazut inca

0
5167

Cum Sf. Valentin este singură zi din an în care bărbaţii sunt obligaţi să le facă pe plac iubitelor, am decis să vă propunem 5 comedii romantice pentru aceia dintre voi care vor să petreacă seara acasă. Pentru că majoritatea admiratorilor genului au văzut cam tot ce se poate vedea în materie, am ales 5 titluri mai puţin cunoscute care sperăm vă vor face să vă îndrăgostiţi de ele la prima vedere.

 

It Happened One Night (1934)

 

It Happened One Night

 

Comedia romantică are o lungă istorie în spate şi, cu toate acestea, majoritatea dintre noi ne amintim doar de exemplele cele mai recente. Însă It Happened One Night cu Clark Gable este una dintre bijuteriile genului ce merită văzută, şi revăzută.

Regizat de maestrul Frank Capra, filmul ne-o prezintă pe Ellie (Claudette Colbert), fiica unui magnat din New York, care face o alegere matrimonială ce nu primeşte acordul tatălui său, acesta intenţionând să anuleze căsătoria. Ellie fuge, încercând să se ascundă atât de detectivii tatălui cât şi de paparazzi care o urmăresc la fiecare pas. Este ajutată în această aventură de un ziarist oportunist, Peter Warne (interpretat de Clark Gable), care vede în Ellie cea mai importantă ştire din cariera sa. Însă Peter este atrăgător, îndrăzneţ şi aduce cu el posibilităţi nebănuite, determinând-o pe Ellie să se întrebe dacă nu cumva s-a căsătorit cu bărbatul nepotrivit.

 

Heartbreakers (2001)

Heartbreakers

Cu o distribuţie de excepţie ce îi include pe: Gene Hackman, Sigourney Weaver şi Ray Liotta, Heartbreakers este povestea a două femei pentru care dragostea este o afacere. Însă fiecare naş îşi are naşul şi, foarte curând, cele două trebuie să aleagă între bani şi bărbaţii care au reuşit să le fure inima.

Page (Jennifer Love Hewitt) se îndrăgostește de artist care nu este deloc pe placul mamei sale, Max (Sigourney Weaver).  Max ştie, din propria experienţă, că dragostea este un sentiment periculos şi încearcă, fără prea mult succes, să o instruiască în acest sens şi pe fiica sa. Heartbreakers este o comedie ireverenţioasă în care aventura se combină cu absurdul şi cu un romantism uşor de tolerat chiar şi pentru un public masculin.

 

Dedication (2007)

 

Dedication

 

Un film mai subtil decât majoritatea comediilor romantice, Dedication este povestea unui scriitor de cărţi pentru copii ce trebuie să lucreze cu un nou desenator după ce partenerul său moare. Henry (Billy Crudup) şi Lucy (Mandy Moore) nu se suportă dar, cu timpul, povestea lor ia o turnură romantică.

Ce este diferit la acest film sunt personajele. Henry – departe de a fi un Făt Frumos – este mizantrop, traumatizat şi singurul său prieten, Rudy (Tom Wilkinson), este mort. Nici Lucy nu este eroina de comedie romantică tipică, cu o carieră ce stagnează de ani buni, cu o mamă nevrotică şi un iubit care apare şi dispare din viaţa sa.

Dedication este o poveste despre cum poveștile trecutului ne blochează alegerile viitoare, comedia fiind punctată tăios şi cinic de Billy Crudup în monologuri ce îi demonstrează pe deplin talentul de actor.

 

Hold Back the Dawn (1941)

 

Hold Back the Dawn

Hold Back the Dawnspune povestea unui playboy de origine română, şcolit în arta amorului în Franţa, ce decide să se mute în America în căutarea unor noi “cliente” ce vor cădea victime șarmului său. Lucrurile nu ies exact cum a plănuit şi ajunge într-un oraş de graniţă din Mexic aşteptând să-i vină rândul pentru a emigra. Lista e lungă şi lui Georges Iscovescu (Charles Boyer) nu îi place să aştepte. Cu atât mai mult când o fostă iubită, Anita Dixon (Paulette Goddard), îşi face apariţia şi îl tentează cu viaţa plină de aventură ce o pot avea împreună în America.

Soluţia vine repede în forma lui Emmy Brown, jucată de radianta Olivia de Havilland, pe care acesta o cere în căsătorie într-o secvenţă plină de senzualitate şi fals romantism. Dacă Georges cu vocea sa adâncă şi masculină este cuceritorul la începutul filmului, el este cel care cade pradă sincerităţii şi idealismului lui Emmy. Cea care serveşte ca o imagine utopică a societăţii americane pentru toţi cei aflaţi în oraşul blocat între 2 lumi.

 

Something New (2006)

 

Something New

 

Something Neweste povestea unei femeie frumoase dar atât de rigide încât reuşeşte să-i reziste actorului Simon Baker aproape jumătate de film. Kenya McQueen (Sanaa Lathan) are o carieră de succes, vine dintr-o familie bogată şi îşi doreşte să întâlnească bărbatul perfect. Ca majoritatea femeilor are o întreagă listă de caracteristici pe care acesta ar trebui să le îndeplinească şi, prin urmare, este cam întotdeauna singură. Însă viaţa sa ia o turnură neaşteptată în momentul în care îl întâlneşte pe Brian Kelly (Simon Baker), un landscape artist care reuşeşte să aducă o pată de culoare nu doar în grădina lui Kenya dar şi în viaţa sa. Singura problemă: este alb.

Something Neweste un “Guess who’s coming to dinner” pentru anii 2000, prezentat din perspectivă opusă și dincolo de political correctness.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here